Clement heeft slecht nieuws voor fans: Dat zal misschien niet mogelijk zijn

Clement heeft slecht nieuws voor fans: "Dat zal misschien niet mogelijk zijn"

29-07-2018 22:30
1

Philippe Clement lijkt Racing Genk helemaal te hebben klaargestoomd voor het nieuwe seizoen. Sporting Lokeren werd afgemaakt met 0-4, en dat stemt Clement uiteraard heel tevreden.

Dat laat hij ook blijken bij Sporza. "Als coach kan ik alleen maar tevreden zijn na zo'n wedstrijd. Ik heb een beetje het nadeel dat ik perfectionistisch ben, dus ik zie altijd wel dingen die beter kunnen. We hadden meer doelpunten kunnen en moeten maken. Maar de automatismen worden beter, de spelers begrijpen alles beter. Er komen veel positiewissels. Zo brengen we dominant voetbal met veel kansen en veel doelpunten en zijn de supporters tevreden."

Genk mag vooral niet beginnen zweven nu. "Iedereen moet zijn focus nu behouden. Dat is heel belangrijk. We moeten dit de volgende weken en maanden bevestigen. Ik wil dat mijn spelers dit elke match proberen te brengen. Dat moet de ambitie zijn. Zij moeten ook perfectionisten worden."

De grootste vrees is natuurlijk dat er spelers gaan vertrekken. "Dat is het leven van een coach, maar het bestuur is er ook van overtuigd dat het belangrijk is om deze groep samen te houden. In sommige gevallen zal dat misschien niet mogelijk zijn. Ik ben daar niet te hard op gefocust. Er zijn nog jongens die niet gespeeld hebben vandaag die ook een meerwaarde kunnen zijn."