'De Boer mogelijk snel aan de bak: topclub in crisis denkt aan trainer'

'De Boer mogelijk snel aan de bak: topclub in crisis denkt aan trainer'

29-07-2018 20:58
1

Frank de Boer kan mogelijk aan de slag in Zwitserland. FC Basel is op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en heeft De Boer op de shortlist gezet.

Het Zwitserse TagesWoche meldt op basis van 'goed geïnformeerde bronnen' dat De Boer één van de kandidaat-trainers is bij Basel. De 48-jarige coach voldoet op meerdere vlakken aan de profielschets van de Zwitserse topclub, die deze week trainer Raphael Wicky ontsloeg.

"Er moet een trainer komen die meer ervaring heeft dan Wicky", laat sportief directeur Marco Streller weten. "Iemand die de rust kan terugbrengen binnen de club en voor goede resultaten kan zorgen."

Basel verloor deze week in de tweede voorronde van de Champions League van PAOK Saloniki (2-1), terwijl de eerste twee competitiewedstrijden slechts één punt opleverden. Bovendien werd de club afgelopen seizoen voor het eerst in negen jaar géén kampioen.

De Boer wordt gezien als een trainer die Basel erbovenop kan helpen. De voormalige coach van Ajax, Internazionale en Crystal Palace is sinds september 2017 werkloos. Of De Boer een move naar Zwitserland ziet zitten, is nog niet duidelijk. Hij heeft de Duitse taal niet volledig onder de knie.