Zoete wraak voor Emery: Arsenal haalt uit en maakt jong PSG in

Zoete wraak voor Emery: Arsenal haalt uit en maakt jong PSG in

28-07-2018 15:49
1

Arsenal heeft zaterdag een grote oefenzege geboekt op Paris Saint-Germain. In het National Stadium van Singapore werd het liefst 5-1 voor The Gunners, onder meer dankzij twee treffers van Alexandre Lacazette. 

PSG, uitgerekend de club die Arsenal-manager Unai Emery enkele maanden geleden wegstuurde, ging een week geleden in het kader van de Champions Cup ook al onderuit tegen Bayern München (3-1). Nu stond de clash met Arsenal op het programma. Bij beide teams ontbraken de nodige WK-gangers. Kylian Mbappé, Neymar, Edinson Cavani, Thomas Meunier en Thiago Silva deden bijvoorbeeld niet mee bij PSG. Het resultaat was dat trainer Thomas Tuchel een piepjong elftal moest opstellen. 

Arsenal trad aan met een sterke basiself. Onder meer Mesut Özil, Henrikh Mkhitaryan, Pierre-Emerick Aubameyang en nieuweling Bernd Leno speelden. Özil maakte binnen een kwartier de 1-0. Kort na de pauze tekende Cristopher Nkunku vanaf de penaltystip voor de gelijkmaker.

In de tweede helft liep Arsenal uit naar een grote zege. Invaller Lacazette frommelde een voorzet binnen en kopte even later raak. Rob Holding en Edward Nketiah tekenden voor de 4-1 en de 5-1.