Update: FC Barcelona kondigt vertrek van verdediger zelf aan

Update: FC Barcelona kondigt vertrek van verdediger zelf aan

Gepubliceerd: zondag 29 juli 2018 om 22:45zo 29-07-2018 om 22:45

Everton heeft met FC Barcelona een akkoord bereikt over de transfer van Lucas Digne. Digne levert Barcelona twintig miljoen euro op en gaat voor vijf jaar tekenen bij The Toffees.

Dat schrijven de Spaanse kranten Sport en Mundo Deportivo. Director of football Marcel Brands is naar Spanje gevlogen om met Barcelona te onderhandelen over een transfer van Digne. Dat is gelukt. Bij Everton hoopt men zelfs dat de linksback maandag al gepresenteerd kan worden, maar of dat gaat lukken is de vraag. De gemaakte afspraken moeten eerst nog op papier worden gezet.

Barcelona krijgt twintig miljoen voor Digne, maar dat kan door een afgesproken bonusconstructie meer worden. De 25-jarige Fransman was in Barcelona nooit basisspeler en zou komend seizoen derde keus worden onder Ernesto Valverde. Barcelona speelt later op zaterdag een wedstrijd tegen Tottenham Hotspur om de International Champions Cup, maar de kans dat Digne speelminuten maakt is zeer klein.

Dat Everton een akkoord heeft bereikt over de transfer van Digne, wil niet zeggen dat Brands is klaar is in Barcelona. Everton hoopt ook Yerry Mina los te weken bij de Spanjaarden. Over die transfer onderhandelen de beide partijen op dit moment. Operatie Barcelona is dus nog niet ten einde voor The Toffees.

Update 22u45: Barcelona heeft via de officiële kanalen bevestigd dat Digne bezig is met een transfer. Hij heeft van de club toestemming gekregen om die af te ronden. De naam van Everton wordt niet genoemd, maar het lijkt zo goed als zeker dat dat zijn volgende bestemming wordt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws