Volgend toptalent wil Martinez zijn kunnen bewijzen: Wil voor België uitkomen

Volgend toptalent wil Martinez zijn kunnen bewijzen: "Wil voor België uitkomen"

27-07-2018 22:47
4

Roberto Martinez staat binnenkort weer voor enkele moeilijke keuzes. Het EK2020 komt er al snel aan. De bondscoach moet kiezen of hij dan voor de huidige generatie kiest, of toch al voor enkele nieuwelingen. Er zijn alvast genoeg spelers die graag opgeroepen worden.

Zo wil Rabbi Mwenda binnenkort wel een Rode Duivel worden. De achttienjarige speler is nog niet bekend in België, maar zou dat wel snel kunnen worden. Hij komt momenteel uit voor het Nederlandse ADO Den Haag en heeft zich al in de kijker gespeeld van enkele Europese opclubs.

"Ik ben geboren in België, maar na vijf dagen al naar Nederland toegekomen. Sinds vorig jaar heb ik ook een Belgisch paspoort. Dat heb ik hier via de ambassade kunnen regelen. Ik heb nu ook besloten om voor België te willen uitkomen", zegt hij tegenover ELF Voetbal.

Burundi of Nederland is niet aan de orde voor hem. "Mijn ouders komen uit Burundi, maar dat is geen optie. Zij spelen te laag. De nationale ploeg van België presteert beter dan het Nederlands elftal en ook de jeugdteams doen het goed."

De huidige generatie van Rode Duivels lijkt hem overtuigd te hebben. "Ze hebben met onder andere Eden Hazard en Kevin De Bruyne ook betere spelers rondlopen. Ik denk bij België het best tot mijn recht te komen", aldus Mwenda.