Wolves-spelers denken aan Ikeme na promotie

Wolves-icoon Ikeme zet punt achter carrière na jaar strijden tegen leukemie

Wolves-icoon Ikeme zet punt achter carrière na jaar strijden tegen leukemie

27-07-2018 15:39

Wolverhampton Wanderers-doelman Carl Ikeme heeft per direct een punt gezet achter zijn loopbaan. Het laatste jaar vocht Ikeme tegen acute leukemie.

Inmiddels is het Wolves-icoon schoon, maar een vervolg van zijn loopbaan zit er op advies van zijn dokters niet meer in. Ikeme meldde zich deze week op het trainingscomplex om het nieuws met zijn teamgenoten te delen, meldt Wolves. De komende tijd gaat hij meer tijd besteden aan zijn familie.

"Ik heb overleg gehad met de dokters en die zeiden dat ik beter kon stoppen, door de tol die mijn lichaam heeft moeten betalen voor de behandeling", zegt hij op de website van de club. "Ik kan het risico niet nemen om alles op een rentree te zetten, mijn gezondheid heeft prioriteit."

Ikeme speelde al sinds zijn veertiende bij Wolves en doorliep er de jeugdopleiding. Na liefst negen verhuurperiodes was de 32-jarige doelman in het seizoen 2012/2013 eerste keus. In totaal keepte hij meer dan 200 wedstrijden voor de club. "Carl is meer dan een speler, hij is een broer van de Wolves-familie", reageert voorzitter Jeff Shi.

In de zomer van 2017 keerde Ikeme met extreem hoge bloedwaarden terug van zijn vakantie, waarna leukemie werd gediagnosticeerd. De international, die tien interlands speelde voor Nigeria, begon toen meteen met chemotherapie