'Anderlecht haakt af voor Engels, Club Brugge heeft eerste optie'

'Anderlecht haakt af voor Engels, Club Brugge heeft eerste optie'

Gepubliceerd: vrijdag 27 juli 2018 om 07:15vr 27-07-2018 om 07:15

Bjorn Engels werd de afgelopen weken nadrukkelijk in verband gebracht met een overgang naar RSC Anderlecht. De 23-jarige verdediger is op een zijspoor beland bij Olympiakos en een terugkeer naar de Jupiler Pro League lonkt.

Maar dat zal echter niet bij Anderlecht zijn, zo laat Luc Devroe weten tegenover Het Laatste Nieuws. “Dat wist ik in april al. Hij is niet het type verdediger dat Hein Vanhaezebrouck wil. Wij doen alles in overleg”, is Devroe duidelijk. "Al bij mijn eerste gesprek met Hein bleek dat Engels niet zijn type verdediger is. Bovendien hebben we met Sebastiaan Bornauw een gelijkaardig profiel in huis. Ook groot, jonger en zelfs sneller. Het is niet de bedoeling om nog veel jongeren uit te lenen. Bornauw, Dauda, Kayembe: ze manifesteerden zich.”

Club Brugge heeft overigens een eerste optie op Bjorn Engels. Mocht er dus straks een bod vanuit België op Engels zijn dan heeft Vincent Mannaert en Club Brugge de eerste optie wil het evenveel op tafel leggen. Dat werd opgenomen in het contract van Engels. Het is echter nog maar de vraag of Club Brugge geïnteresseerd is. Het Engelse Brentford zou het concreets zijn.

Poll

Moet Club Brugge voor Engels gaan?

(954 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws