Gentse jonkies luisteren naar raad van 'oudje' Asare: Maakt het makkelijker

Gentse jonkies luisteren naar raad van 'oudje' Asare: "Maakt het makkelijker"

26-07-2018 22:51

De kern van KAA Gent puilt momenteel uit van de spelers. Yves Vanderhaeghe heeft maar liefst 37 spelers waaruit hij kan kiezen. Stevige concurrentie, dat weet ook Nana Asare.

"We tellen nu in totaal 37 spelers, waaronder veel jonge talenten die graag luisteren naar de ervaren spelers en dat maakt het wel makkelijker", zegt hij aan Het Nieuwsblad.

"Als kapitein probeer ik iedereen op scherp te houden, maar wat je op training doet, zal bepalen wie er blijft en wie mag beschikken. Als iedereen op 200% acteert, is de opdracht lastiger voor de coach", klinkt het.

Grote test
Voor Gent begint de competitie vrijdag al. Dan nemen de Buffalo's het op tegen Standard. "De voorbereiding duurde lang en het is wel fijn dat we nu eindelijk onze eerste competitiewedstrijd kunnen afwerken."

"En het wordt meteen een boeiende partij die iedereen dolgraag wil spelen. Een eerste test? Die hebben we enkele dagen terug al gehad, maar dit wordt inderdaad zo mogelijk een nog grotere test op hoog niveau want zij spelen binnenkort toch ook voorrondes Champions League", zegt hij.