Genk niet met één, maar twee voeten in volgende ronde na winst met forfaitcijfers

26-07-2018 21:50
6

KRC Genk mag zich al opmaken voor de volgende voorronde in de Europa League. De Limburgers hadden geen kind tegen CS Fola Esch. Het werd een 5-0 afstraffing voor de bezoekers uit Luxemburg.

Het werd al snel duidelijk dat het een leuke avond ging worden voor Genk. Na amper vier minuten voetballen bracht Ruslan Malinovskyi de thuisploeg op voorsprong. Het Genkse middenveld heerste, want na twintig minuten voetballen stond het zelfs 2-0. Doelpuntenmaker van dienst: Alejandro Pozuelo.

CS Fola Esch werd al aangegeven als een makkelijke tegenstander, maar de Luxemburgers konden echt helemaal geen enkele vuist maken. Leandro Trossard maakte het nog wat erger voor de bezoekers: 3-0.

Nog geen half uur gevoetbald en het stond zelfs al 4-0. Sébastien Dewaest kon voor het vierde doelpunt zorgen. De warmte speelde uiteindelijk ook nog mee, waardoor het 4-0 bleef tot de rust.

Genks overwicht, minder doelpunten
Ook na de pauze was het uiteraard vooral Genk met het gevaar. Een goed keepende Thomas Hym kon echter lang erger voorkomen voor CS Fola Esch. De Franse doelman ranselde verschillende ballen uit zijn doel.

Genk kreeg twintig minuten voor tijd nog een strafschop na een ongelukkig balcontact van een Esch-verdediger. Trossard bedankte: 5-0. Tevens ook de eindstand.