Nieuwe Rode Duivel op EK 2020? “Ik heb de kwaliteiten om erbij te zijn”

Nieuwe Rode Duivel op EK 2020? “Ik heb de kwaliteiten om erbij te zijn”

26-07-2018 15:51
6

De Rode Duivels speelden een sterk WK en eindigden op een knappe derde plaats. Het feit is wel dat de huidige lichting op leeftijd begint te komen en een nieuwe lichting moet beginnen doorstromen. Één van die spelers die hoopt op het EK van 2020 is Leandro Trossard.

Trossard is een absolute sterkhouder bij KRC Genk maar maakt momenteel nog geen aanspraak op een selectie bij de Rode Duivels. De meeste Belgische internationals spelen in het buitenland en hebben al enkele jaren ervaring in een grotere competitie dan de Jupiler Pro League. "Ik wil hier dit seizoen uitblinken. Als ik daarin slaag, ben ik volgend seizoen klaar voor een volgende stap", begint een ambitieuze Trossard tegenover Het Laatste Nieuws.

En met die stap doelt Trossard ondere andere op de Rode Duivels. “Het is ambitieus, maar ik wil erbij zijn op het EK 2020. Ik ben dan 25 jaar, maar als ik mij kan blijven ontwikkelen zoals ik nu bezig ben, dan vind ik van mezelf dat ik de kwaliteiten heb om 'erbij' te zijn. Ik zie mij wel functioneren in dat systeem van Roberto Martínez”, aldus Trossard.