Ex-speler Standard maakt het zich onmogelijk in Nederland: Absurd en ongezond

Ex-speler Standard maakt het zich onmogelijk in Nederland: "Absurd en ongezond"

26-07-2018 11:25
2

Landgenoot Jonathan Okita heeft zichzelf in rap tempo onmogelijk gemaakt bij MVV. De 22-jarige buitenspeler was vorig seizoen met negentien officiële treffers nog de grote blikvanger in Maastricht, maar lijkt nu op een transfer aan te sturen.

De ex-speler van Standard en Roeselare liet zonder af te melden verstek gaan voor de eerste training van het nieuwe seizoen. Okita kwam bovendien drie kwartier te laat voor het maken van de officiële elftalfoto en traint al enige tijd apart van de overige selectiespelers.

Trainer Ron Elsen spreekt van een 'vervelende situatie'. "Er ligt een contract (tot het einde van het seizoen, red.), we betalen salaris, maar kunnen de speler niet gebruiken. Absurd en ongezond. De situatie getuigt in ieder geval niet van een hoge professionaliteit en grote betrouwbaarheid", vertelt hij aan De Limburger.

MVV heeft vooralsnog geen aanbiedingen ontvangen voor Okita en Elsen verwacht ook niet dat die er op korte termijn zullen komen. "Eerst was hij ziek en nu traint hij niet mee. Daardoor heeft hij nu al vier weken achterstand", stelt Elsen vast. "Voor clubs die hem eventueel willen hebben, wordt hij daardoor ook nog eens steeds minder interessant."