UPDATE: 'Witsel legt testen wel degelijk af en ondertekent maandagavond contract'

UPDATE: 'Witsel legt testen wel degelijk af en ondertekent maandagavond contract'

30-07-2018 15:50
42

Axel Witsel zou zijn WK kunnen verzilveren met een mooie transfer. Na anderhalf jaar Tianjin Quanjian zou hij naar de Bundesliga kunnen overschakelen. Borussia Dortmund zou inmiddels ook al een bod voorbereiden.

Het Nieuwsblad weet dat Dortmund twintig miljoen euro veil heeft voor de middenvelder. Na de verkoop van Ousmane Dembélé en Pierre-Emerick Aubameyang hebben de Duitsers een flinke spaarpot. De 29-jarige Witsel staat dan ook hoog op het lijstje.

Qua loon moet Witsel uiteraard inleveren, maar hij zou toch nog tien tot twaalf miljoen euro per jaar overhouden. Dat salaris is naar Bundesliga-normen bijzonder hoog. Bovendien speelt ook zijn vrouw Rafaella een belangrijke rol in dit vizier. Zij zou het gezien hebben in China en liever dichterbij huis wonen. Dortmund ligt op amper 200 kilometer van Luik, de thuishaven van Witsel. 

Waarschijnlijk komt er wel pas volgende week schot in de zaak. Momenteel is Witsel nog op vakantie in Griekenland.

Update 26/07, 15:30:

Volgens Der Westen is Dortmund momenteel intensief gesprekken aan het voeren met Axel Witsel en Tianjin Quanjian. Daar ligt de Rode Duivel nog vast tot 2019 maar de middenvelder wil terugkeren naar Europa. Naar verluidt ziet ook PSG wel heil in de komst van Witsel maar is het vooral Dortmund dat het voortouw neemt. Komende week zou er al een deal kunnen komen, zo meldt de Duitse bron.

Update 29/07, 19:25

Het ziet er naar uit dat Axel Witsel eindelijk te zien zal zijn bij een Europese topclub. De middenvelder speelt momenteel in China bij Tianjin Quanjian maar aast op een terugkeer naar Europa. RTBF meldt dat Witsel maandag zijn medische tests af zal leggen bij de Duitse topclub.

Update 30/07, 15u50:

Duitse media beweerden maandagochtend bij hoog en bij laag dat Witsel nog géén testen zou afleggen bij Dortmund, maar volgens Sudpresse is dat wel degelijk het geval. Het Waalse medium weet dat de Rode Duivel zich momenteel laat onderzoeken bij de Duitse topclub. Als er niets onrustwekkends aan het licht komt, zal Witsel er snel een overeenkomst tekenen.