Wij gaan er nog altijd vanuit dat zij liever vertrekken bij Anderlecht

"Wij gaan er nog altijd vanuit dat zij liever vertrekken bij Anderlecht"

24-07-2018 19:30
4

Luc Devroe geeft bij Humo een analyse van de huidige Anderlechtkern. Het huiswerk is nagenoeg af... ware het niet dat er nog een verdediger moet bijkomen.

Devroe vertelt in Humo dat die verdediger nog een must is. "Om echt favoriet te zijn, hebben we achterin nog versterking nodig. Tenzij Kara 100 procent fit is en helemaal met zijn hoofd bij Anderlecht zit, en Leander Dendoncker níét vertrekt. Maar wij gaan er nog altijd vanuit dat zij liever vertrekken", bevestigt hij.

"Dat wil zeggen dat ze vervangen moeten worden. Pas daarna kunnen we zeggen of we klaar zijn om op drie fronten mee te strijden. Want dat is wel de bedoeling: strijden voor de titel, uitblinken in de beker – wat al een tijdje geleden is voor Anderlecht – en Europees overwinteren."

Devroe heeft zijn doel zo grotendeels bereikt. "Evenwicht in de kern! Behalve in de verdediging is dat er nu. Op alle posities hebben we spelers die het verschil kunnen maken. Dat misten we na Nieuwjaar te veel voorin. Hanni vertrok, Onyekuru was geblesseerd en Mitrovic kwam uiteindelijk niet. De jongens die er op het eind speelden – Morioka en Gerkens – waren volledig opgebrand."