'Coucke maakt nog drie miljoen euro vrij voor... KV Oostende'

'Coucke maakt nog drie miljoen euro vrij voor... KV Oostende'

23-07-2018 16:00
10

Marc Coucke is sinds januari eigenaar van Anderlecht, maar is onrechtstreeks ook nog aanwezig bij KV Oostende. Zo is hij nog mede-eigenaar van de holding die het stadion beheert... al kan dat snel veranderen. 

KV Oostende speelt in de Versluys Arena, genoemd naar bouwpromotor Bart Versluys. Versluys en Coucke zijn allebei voor de helft eigenaar van de NV KVO Oostende Stadion. Versluys wil graag af van die holding, die door een jaarlijks verlies van 500.000 euro een negatief vermogen dreigt te hebben.

Zo ver laat Coucke het echter niet komen, weet de website De Rijkste Belgen. Om de overname aantrekkelijk te maken heeft hij drie miljoen extra geïnvesteerd. De holding heeft nu 3,5 miljoen euro eigen vermogen. Coucke wil op deze manier de weg vrijmaken voor een nieuwe sponsor die dan op zijn beurt zijn naam aan het stadion zou gaan geven. Wie dat zou zijn is echter niet bekend.

Versluys was overigens vorig seizoen al getipt als eventuele nieuwe voorzitter van KV Oostende. Uiteindelijk werd dat Peter Callant. Versluys vertelde dat hij geen tijd had om die functie uit te oefenen.