Exodus dreigt nog bij Club Brugge: 'Blijkbaar aast ook hij op een transfer'

Exodus dreigt nog bij Club Brugge: 'Blijkbaar aast ook hij op een transfer'

23-07-2018 15:15
67

Club Brugge won zondag de Supercup, zo heeft het meteen weer een prijs beet. Jacques Sys van Sport/Voetbalmagazine weet dat Club opnieuw een belangrijke titelkandidaat is... als het de ploeg kan samenhouden.

Club maakte volgens Sys een degelijke indruk. "Ik denk dat Club vooral zal voortbouwen op de bestaande automatismen, in dat opzicht heeft het een voordeel tegenover de concurrentie. Ik zag ook weinig verslapping inzake motivatie na de titel vorig seizoen. Maar het is zo moeilijk geworden om bij de start van de competitie een waardeoordeel te vellen over de ploegen, want er gebeuren meer transfers dan ooit... en almaar later ook."

Bij Club zijn er nog enkele vraagtekens in de A-kern. "Club Brugge zit met een aantal spelers die weg moeten of weg willen, maar daar nog steeds tussen lopen. Denk aan Wesley, Coopman, Diaby, Limbombe of zelfs Refaelov. En blijkbaar zou ook Vanaken azen op een transfer. Dus ja, een definitief zicht op de sterkte van de ploegen krijg je pas na het sluiten van de transfermarkt."

Toch denkt Sys dat Club een goede kans maakt op een tweede titel op rij. "Als deze ploeg grotendeels bijeen blijft, zullen zij toch kunnen profiteren van de vaste patronen. Gent, Standard, Anderlecht: zij hebben veel meer huiswerk."