OFFICIEEL: Club Brugge laat aanvaller vertrekken naar Italië

OFFICIEEL: Club Brugge laat aanvaller vertrekken naar Italië

Gepubliceerd: maandag 23 juli 2018 om 17:50ma 23-07-2018 om 17:50

Club Brugge gaat afscheid nemen van de Kroaat Fran Brodic. Die speelt vanaf dit seizoen bij Catania, de club waaraan hij vorig seizoen werd uitgeleend. Opvallend: Catania betaalt geen cent voor hem.

Brodic lag wel degelijk nog onder contract bij Club, waardoor er transfersommen rond 250.000 euro circuleerden. Ook enkele andere clubs uit de Italiaanse lagere reeksen hadden interesse. Volgens Gianluca Di Marzio heeft Catania hem nu gratis kunnen oppikken. Hij kan dat ook bewijzen met een foto.

De 21-jarige aanvaller maakte furore door aan de lopende band te scoren bij de beloften van Club Brugge. Tijdens zijn uitleenbeurt bij SV Roeselare bleek echter dat hij niet klaar was voor het grote werk. Op het derde niveau van Italië moet hij nu verder gaan timmeren aan de weg. Hij heeft getekend voor drie seizoenen.

Update: Catania bevestigt komst Brodic

De transfer is nu ook wereldkundig gemaakt door de Italiaanse club. De 21-jarige spits heeft een driejarig contract getekend bij Catania. Met zijn 16 jaar en 3 maanden was Brodic de jongste debutant ooit in het team van het Kroatische Dinamo Zagreb maar die status kon hij nooit waarmaken bij Club Brugge.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws