Voorstelling: dit mogen wij komend seizoen verwachten van Club Brugge

Voorstelling: dit mogen wij komend seizoen verwachten van Club Brugge

23-07-2018 11:45
2

In aanloop naar het nieuwe seizoen nemen we de Belgische topclubs onder de loep. Landskampioen Club Brugge is eerst aan de beurt. Wat kunnen we van hen verwachten?

Wie is er weg?
Voorlopig nog geen basisspelers, maar dat kan wel eens heel snel veranderen. Anthony Limbombe zou gebrand zijn op een transfer, terwijl ook Abdoulay Diaby en Wesley Moraes veelvuldig aan andere clubs worden gelinkt. Stefano Denswil wil weg, maar voorlopig is er nauwelijks interesse.

Wie komt er bij?
Karlo Letica is een zekerheid in doel. Matej Mitrovic is terug van nooit echt weggeweest. Mats Rits moet als back-up op het middenveld Jordy Clasie doen vergeten. Arnaut Groeneveld maakte tijdens de Supercup al furore en lijkt een schot in de roos te worden. Siebe Schrijvers is nog een vraagteken.

Defensie
Met Letica hoopt Club Brugge eindelijk het keepersprobleem op te lossen dat vorig seizoen de kop opstak. Achterin zal Matej Mitrovic als duurste Club-verdediger ooit bijna zeker een basisplaats hebben. Brandon Mechele blijft gewoon staan. Voor Denswil zijn de alternatieven Benoît Poulain, Saulo Decarli, Luan Peres en Alexander Scholz, maar zijn voetballende meerwaarde zal sowieso gemist worden.

Middenveld
Daar verandert in principe niets, al is met Clasie een handige vervanger van het toneel verdwenen. Ook Timmy Simons is uiteraard niet meer inzetbaar. Bij een blessure in het trio Nakamba-Vormer-Vanaken zouden dus Rits, Jordi Vanlerberghe of youngster Brandon Baiye aan bod kunnen komen. Geen van die drie is een garantie op succes.

Aanval
Dit zou de meest problematische zone kunnen worden. Met een vertrek van Wesley gaat de enige targetman weg, terwijl Diaby veruit het slimste loopt en dat ook koppelt aan snelheid. Vossen is in een ideaal scenario alleen maar een back-up. Club moet hopen dat Schrijvers zijn talent waarmaakt.

Basiselftal

Conclusie
Club is titelkandidaat, maar moet voorlopig wel vrezen voor blessures en schorsingen. Vooral op het middenveld is de spoeling dun, terwijl ook de aanval op lemen voeten staat. Een extra middenvelder én een extra spits zouden niet misstaan. Achterin zijn er geen problemen.