Vanhaezebrouck tevreden over voorbereiding: ''Dat maakt een heel groot verschil''

Vanhaezebrouck tevreden over voorbereiding: ''Dat maakt een heel groot verschil''

23-07-2018 10:50
8

Anderlecht opent zaterdag het seizoen met een uitmatch tegen KV Kortrijk. Hein Vanhaezebrouck kijkt alvast tevreden terug op de voorbereiding.

''We hebben week vijf achter de rug en hebben dus nog één week. We zitten op schema. De meeste spelers zijn waar ze zouden moeten zijn. Je hebt er altijd die wat extra werk nodig hebben of die met een achterstand teruggekeerd zijn door interlands'', laat de oefenmeester weten aan Sporza.

Vanhaezebrouck is vooral blij dat hij nu een hele voorbereiding de tijd heeft gehad om zijn groep te kneden. "Dat maakt een heel groot verschil. Er is meer tijd om de jongens de richtlijnen mee te geven die je hen wil meegeven. Het is voor de groep ook gemakkelijker en de spelers krijgen meer tijd om zich aan te passen."

Hij denkt dat hij erin is geslaagd om een goede basis te leggen. ''Vorig seizoen moest ik de groep nemen zoals hij was en geleidelijk aan proberen bij te sturen. Als je twee wedstrijden per week moet spelen, is dat moeilijk. Nu hebben we een goede basis proberen te leggen om toch voor een hele tijd goed gewapend te zijn'', besluit Vanhaezebrouck.