'Deal aanstaande: Sels krijgt de toestemming om al naar Frankrijk af te reizen'

'Deal aanstaande: Sels krijgt de toestemming om al naar Frankrijk af te reizen'

25-07-2018 10:08
8

Matz Sels is op weg naar Frankijk. Daily Mail on Sunday schrijft dat Newcastle United een akkoord heeft bereikt met Strasbourg, dat het vorige seizoen als vijftiende eindigde in de Ligue 1.

Sels bracht het afgelopen jaar op huurbasis door bij Anderlecht, omdat hij bij Newcastle geen uitzicht had op speeltijd. Sels zou slechts derde of vierde doelman in de pikorde van de Engelsen blijven, waardoor al maanden duidelijk was dat hij definitief mocht vertrekken. Anderlecht deed pogingen om onze landgenoot langer te houden, maar Sels bleek te duur. 

Anderlecht ging uiteindelijk voor de goedkopere Fransman Thomas Didillon, die voor twee miljoen euro werd weggeplukt bij Metz. Sels had het dubbele moeten kosten. Volgens Daily Mail on Sunday legt Strasbourg uiteindelijk 4,5 miljoen euro op tafel voor Sels. De ex-doelman van AA Gent liet recent nog weten dat hij terugkijkt op een fantastische periode bij Anderlecht.

Update 24/07 08.00: Het Laatste Nieuws bevestigt dat Sels op weg is naar de Franse laagvlieger. De Belgische doelman heeft een persoonlijk akkoord met Strasbourg. Zij zouden het hoge Engelse loon van Sels quasi volledig overnemen.

Update 25/07 10.08: Sels heeft van Newcastle United toestemming gekregen om naar Strasbourg te reizen. Er is op clubniveau nog geen akkoord, maar naar verwachting kan er elk moment een deal worden gesloten. Bovendien heeft Sels al een akkoord over een verbintenis voor vier jaar. Onze landgenoot moet nog wel zijn medische testen afleggen.