DE TIEN: Naar deze Belgische transfers kijken wij het meest uit

DE TIEN: Naar deze Belgische transfers kijken wij het meest uit

23-07-2018 10:30
3

In aanloop naar het komende voetbalseizoen legt de redactie van VoetbalPrimeur.be de transfers onder de loep. Wie zijn de tien namen om naar uit te kijken?

Landry Dimata (Anderlecht)
Een transfer die heel wat voeten in de aarde had, maar uiteindelijk heeft Luc Devroe het toch geflikt. Dimata was twee seizoenen geleden een sensatie bij KV Oostende en vond in de voorbereiding de netten al vlot. Wordt hij dé goalgetter van Anderlecht?


Vadis Odjidja (AA Gent)
Na omzwervingen in Engeland, Polen en Griekenland is deze ex-Rode Duivel terug in de Jupiler Pro League. Bij AA Gent kreeg hij ook een deel van zijn jeugdopleiding. Hij moet de leider worden op het middenveld, de langverwachte opvolger van Sven Kums. 

Siebe Schrijvers (Club Brugge) 
Hij kwam niet meer van de bank bij Racing Genk, maar bij Club moet deze hangende spits zich gaan herpakken. Hij zou op zijn minst Jelle Vossen moeten kunnen verdringen in de aanval. De vraag is wel of Ivan Leko hem kan inpassen: hij is namelijk niet echt een snelle diepe spits en ook geen targetman.

Zinho Gano (Racing Genk)
Een verrassende keuze bij de Limburgers, maar wel een oude bekende van coach Philippe Clement. Die weet dus perfect wat zijn nieuwe spits kan. Gano moet in staat zijn om een basisplaats te claimen in de Luminus Arena.

Samuel Bastien (Standard)
Een lichtpuntje voor Standard in de Supercup. De kleine Belgische middenvelder toonde zich vinnig en toonde zijn spelinzicht bij de 2-1. Een voorbode van een mooi seizoen onder Michel Preud'homme?

Indy Boonen (KV Oostende)
Op aandringen van Gert Verheyen kwam deze jonge spits van Manchester United terug naar België. Boonen is nu negentien jaar oud en moet dus stilaan zijn neus aan het venster in een A-ploeg. Bij Verheyen, die hem nog onder zijn hoede had bij de jonge Duivels, moet dat lukken.

Ilombe Mboyo (KV Kortrijk)
Een transfer waar we vooral heel benieuwd naar zijn. Mboyo heeft niet het makkelijkste karakter en lag bij FC Sion ook meer dan een jaar stil met een blessure. Dat hij bulkt van het talent valt echter niet te ontkennen. Als Glen De Boeck hem in het gareel krijgt heeft KV Kortrijk er sowieso een scorende spits bij.

Jonathan Bolingi (Antwerp)
Bolingi maakte vorig seizoen een fantastische start bij Moeskroen, al viel hij na een paar maanden wel stil. Nu moet hij de volgende stap zetten bij een club met hogere ambities. Antwerp droomt nog van Play-Off 1 en heeft de goals van Bolingi nodig om daar te geraken.

Arnaut Groeneveld (Club Brugge)
Deze flankspeler heeft in de Supercup al laten zien dat hij moeilijk af te stoppen valt. Op de linkerflank was hij een gesel voor Pedro Luis Cavanda, toch ook geen trage verdediger.

Thomas Didillon (Anderlecht)
Didillon laat mooie dingen zien in de voorbereiding, al stond hij niet eens in de basis bij het Franse FC Metz. De keeper is het witte konijn van Luc Devroe, een naam die niemand had verwacht. Eerst werd zelfs gedacht dat hij als reservekeeper kwam, maar hij moet wel degelijk de titularis worden. Frank Boeckx wordt zijn concurrent.