Done deal: 'Lestienne voor vier seizoenen aan de slag bij Belgische topclub'

Done deal: 'Lestienne voor vier seizoenen aan de slag bij Belgische topclub'

23-07-2018 11:35
13

Michel Preud'homme zag Junior Edmilson vertrekken naar Qatar, maar zou nu een bekende naam halen om hem te vervangen. Maxime Lestienne is het doelwit.

Dat meldt La Dernière Heure. De 26-jarige Lestienne is transfervrij nadat hij vertrok bij het Russische Rubin Kazan. Afgelopen winter zou Standard al een eerste keer geprobeerd hebben, maar toen lukte het niet. Lestienne verblijft al sinds juni terug in België en zou al die tijd al contacten hebben onderhouden met de Luikenaars.

Als technisch directeur heeft Preud'homme ook controle over de transfers. Net als zijn collega Olivier Renard is hij overtuigd dat Lestienne een meerwaarde kan betekenen voor Standard. De onderhandelingen zouden al vergevorderd zijn en Standard wil hem speelklaar krijgen voor de voorrondes van de Champions League.

Update 11u25: Het Laatste Nieuws meldt dat de deal rond is. De flankaanvaller tekende bij Standard voor vier seizoenen. Eerstdaags zal de ex-speler van Club Brugge zijn medische testen afleggen op Sclessin, waarna de transfer officieel bekend gemaakt wordt.