'Zulte Waregem werkt mee aan transfer, maar laat speler nog niet gaan'

'Zulte Waregem werkt mee aan transfer, maar laat speler nog niet gaan'

24-07-2018 15:15
7

KV Mechelen wil snel terugkeren in de Jupiler Pro League. Malinwa ziet dan ook uit naar versterkingen en wordt nu in verband gebracht met Onur Kaya van Zulte Waregem.

Volgens Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad wil KV Mechelen komende dagen al uitpakken met de toptransfer. Onur Kaya staat al enkele seizoenen onder contract bij Zulte Waregem en is één van de smaakmakers uit de Jupiler Pro League.

De Turkse Belg staat erom bekend een assistenkoning te zijn en bij KV Mechelen zien ze Kaya als een ideale versterking om de club weer op het hoogste niveau te brengen. Na de uitgaande transfers van Mats Rits en Elias Cobbaut kan Malinwa de 32-jarige Kaya financieel zeker halen.

Update 13u00: Het Laatste Nieuws meldt dat de transfer van Kaya wel eens snel kan afgerond zijn. De kleine middenvelder legt dinsdag al zijn medische testen af bij Mechelen, waarna de transfer in kannen en kruiken is.

Update 24/07, 15.15: Zulte Waregem heeft geen problemen met het vertrek van Kaya, maar volgens Het Nieuwsblad laat Essevee hem pas na het weekend naar KV Mechelen gaan. Dat heeft alles te maken met de schorsing van Theo Bongonda. De flankspeler mag op de openingsspeeldag tegen Waasland-Beveren niet spelen. Daarom wil Francky Dury nog één keer een beroep doen op Kaya.