Overzicht oefenmatchen: Antwerp wint galamatch, ook Genk behaalt overwinning

22-07-2018 17:59

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen speelden de Belgische eersteklassers heel wat oefenmatchen. Hier een overzicht van de wedstrijden op zondag.

KSK Heist – Genk 1-3
Zoals verwacht was het overwicht vooral voor de bezoekers uit Limburg. Onder andere Manuel Benson en Dieumerci konden voor kansen zorgen. Op het doelpunt was het echter wachten tot de zestigste minuut.

Na geharrewar in de zestien van Heist kwam de bal tot bij Nikolaos Karelis. Die bedankte voor het geschenk en maakte er 0-1 van. Daar bleef het niet bij. Enkele minuten later werd het zelfs 0-2 via Karelis.

De Griek was niet de enige die wist te scoren. Een buffelstoot van Ibrahima Seck in de 73e minuut zorgde voor de 0-3. Via Ventose kwam er uiteindelijk nog een late eerreder. 1-3 eindstand.

Antwerp – Panathinaikos
Heel was volk op de Bosuil voor de galawedstrijd van Antwerp tegen Panathinaikos. Ze kregen dan ook een aangename wedstrijd te zien, met kansen aan beide kanten. De Griekse bezoekers konden het eerst vieren. Eén minuut voor rust werd een goede combinatie afgewerkt door Insua.

De reactie liet niet lang op zich wachten. Nog geen vijf minuten na de pauze knalde Faris Haroun de gelijkmaker in doel. Antwerp was op dreef. Nog voor het uur werd het zelfs 2-1 na een doelpunt van Hairemans.

Zulte Waregem – AZ Alkmaar 0-1
Het werd een pijnlijke afsluiter van de voorbereiding voor Zulte Waregem. De thuisploeg hield lange tijd stand tegen AZ Alkmaar, dat vorig seizoen derde eindigde in de Eredivisie.

Na zestig minuten voetballen werd er dan toch gescoord. Fred Friday maakte er 0-1 van, tevens ook de eindstand.