Napoli-voorzitter is er zeker van, Mertens blijft (nog even) een Napolitaan

Napoli-voorzitter is er zeker van, Mertens blijft (nog even) een Napolitaan

23-07-2018 21:03
1

Dries Mertens is nog altijd één van de meest geliefde spelers bij Napoli, maar hij werd deze zomer al verschillende keren gelinkt aan een vertrek. Zijn voorzitter Aurelio De Laurentiis reageert.

Eén hardnekkig gerucht in Italië is dat Mertens geruild zou worden voor Alessandro Florenzi. Die 27-jarige middenvelder is nu aan de slag bij AS Roma. De Laurentiis is echter duidelijk in de Italiaanse pers. Zo'n deal zou hij nooit doen.

"Een ruil tussen Mertens en Florenzi? Dat klopt niet. Ik zie Dries heel graag, ik ga hem houden", zo verklaart De Laurentiis. Afgelopen seizoen maakte Mertens nog achttien doelpunten in de Serie A. In het seizoen daarvoor raakte hij zelfs aan 28 goals.

Update 23/07 21:03 uur: Naast AS Roma wordt Mertens ook gelinkt aan PSG. De Franse club zou hem door een clausule in zijn contract ook kunnen halen voor amper 28 miljoen euro. Aurelio De Laurentiis reageerde. "Ik denk dat daar niets van klopt", reageerde hij.

"Als een club hem wilde hebben, had die de afkoopsom wel betaald voor de deadline. De deadline is nu verstreken en dat betekent dat deze speculaties niet kloppen", klinkt het tegenover Sky Sports Italia.