Mignolet staat op het punt te vertrekken: ‘Komende dagen zijn doorslaggevend’

Mignolet staat op het punt te vertrekken: ‘Komende dagen zijn doorslaggevend’

22-07-2018 10:47
7

De wegen van Simon Mignolet en Liverpool lijken binnenkort te gaan scheiden. Door de recordaankoop van Alisson is een basisplaats nog verder weg voor de Rode Duivel. De zaakwaarnemer van de goalie, Nico Vaesen, laat weten dat een vertrek aanstaande is.

“De komst van Alisson verandert de situatie niet”, laat zaakwaarnemer Nico Vaesen in gesprek met Walfoot weten. “Ons doel is om een oplossing te vinden zodat Simon kan spelen en daarin speelt de komst van Alisson geen rol. We weten dat een voetballer van zestig à zeventig miljoen euro zichzelf niet op de bank zal terugvinden. We kijken naar de situatie en zoeken naar een oplossing voor zijn speeltijd.”

Komende dagen zullen belangrijk zijn voor Mignolet. “Er zijn enkele opties. De komende dagen zullen doorslaggevend zijn.” De Belgische doelman heeft nog een contract tot 2021 op Anfield maar nu komt een transfer aldus in stroomversnelling. Afgelopen seizoen speelde Mignolet tweede viool bij Liverpool achter Loris Karius, die waarschijnlijk ook zal vertrekken.

Overigens zou de Rode Duivel op interesse kunnen rekenen van FC Barcelona. De Spaanse club is op zoek naar een vervanger voor de mogelijk vertrekkende Jasper Cillessen. Mignolet zal dan wel weer genoegen moeten nemen met een reserverol. Marc-André ter Stegen is de nummer één onder de lat bij de Catalaanse club.