Verrast Vanhaezebrouck met Anderlecht? Jonkie mag hopen op basisplek

Verrast Vanhaezebrouck met Anderlecht? Jonkie mag hopen op basisplek

22-07-2018 08:03
8

RSC Anderlecht slaagde er zaterdag in om met 3-2 te winnen van Stade Rennes. Hein Vanhaezebrouck begon aan die wedstrijd mogelijk met zijn basiself voor dit seizoen. Daarin was toch één opvallende naam.

Zo kreeg de jongeling Sebastiaan Bornauw opnieuw een basisplek van Vanhaezebrouck. De jonge centrale verdediger werd dit seizoen al meermaals gebruikt en lijkt duidelijk indruk gemaakt te hebben op de coach van Anderlecht. Dat zag ook Het Nieuwsblad.

'Momenteel is het nog koffiedik kijken welke elf Hein Vanhaezebrouck zaterdag op Kortrijk tussen de lijnen zal brengen. De ploeg van tegen Rennes zal aardig in de buurt komen, met de 19-jarige Sebastiaan Bornauw centraal achterin tussen nieuwkomers Vranjes en Milic', klinkt het.

Naast Bornauw kreeg ook Yevhen Makarenko, die uitblonk in de voorbereiding, de voorkeur op Sven Kums. Alexis Saelemaekers (die indruk maakte tegen Westerlo) begon niet aan de wedstrijd, net zoals Ivan Santini. Zij kregen echter mogelijk rust na de wedstrijd tegen KVC Westerlo een dag eerder.

De ploeg tegen Rennes:
Didillon (61’ Boeckx), Bornauw (88’ Delcroix), Vranjes, Milic (46’ Saief), Appiah (87’ Dante), Trebel (61’ Kums), Makarenko (61’ Kayembe), Cobbaut, Gerkens (61’ Saelemaekers), Dimata (71’ Dauda), Musona (61’ Santini)