'Bayern troeft topclubs af: supertalent voor recordbedrag naar Duitsland'

'Bayern troeft topclubs af: supertalent voor recordbedrag naar Duitsland'

Gepubliceerd: zaterdag 21 juli 2018 om 23:34za 21-07-2018 om 23:34

Alphonso Davies lijkt aan de slag te gaan bij Bayern München. Vancouver Whitecaps, de werkgever van de talentvolle vleugelaanvaller, laat zaterdag weten dat Davies 'met toestemming van de club' ontbreekt tijdens een oefenduel. Een transfer naar de Allianz Arena is in de maak. 

Althans, tal van Duitse media claimen dat Bayern zo goed als zeker aan de haal gaat met de zeventienjarige Canadees. Begin juli schreef The Toronto Sun al dat onder meer Bayern, Real Madrid, Liverpool, Manchester United én PSV een oogje hebben op de vleugelspeler. De toekomst van Davies lijkt dus in de Bundesliga te liggen. 

Diverse bronnen melden dat Der Rekordmeister circa elf miljoen euro betaalt voor Davies - een recordbedrag voor een ploeg uit de Major League Soccer. Het is de bedoeling dat de tiener sowieso nog één jaar actief blijft bij Vancouver Whitecaps. Door bonussen kan het transferbedrag in de toekomst verder oplopen. 

Davies is een in Ghana geboren Canadees, die daarnaast over een Liberiaans paspoort beschikt. In 68 duels namens zijn club tekende hij voor zeven treffers. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws