Het grote verschil tussen Hazard en Neymar: Hazard is een niveau verder

Het grote verschil tussen Hazard en Neymar: "Hazard is een niveau verder"

Gepubliceerd: zaterdag 21 juli 2018 om 23:19za 21-07-2018 om 23:19

Neymar en Eden Hazard worden al lange tijd getipt als mogelijke opvolgers/concurrenten van Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Die laatste heeft alvast een geweldig WK achter de rug. Hazard kreeg al heel wat complimenten en Robin van Persie doet er nog wat bij.

Neymar werd op het WK meermaals hard aangepakt. Dat zag ook van Persie. "Tegenstanders gaan hem nog meer zoeken. Ik heb die ontwikkeling ook meegemaakt", zegt hij in Algemeen Dagblad.

"Dan speelden we met Arsenal een relatief makkelijke wedstrijd, maar voor mij was die partij toch loodzwaar geweest. Tegenstanders gingen op mijn tenen staan, ik kreeg tikken, ze zochten mij echt", klinkt het.

Neymar en Hazard worden weleens vergeleken met elkaar. Van Persie ziet toch één ding waarin Hazard beter is dan Neymar. "Neymar zal altijd schoppen krijgen, maar kijk naar het verschil met Eden Hazard. Die is een niveau verder op dat vlak", geeft hij aan.

Plaats een reactie

AlexGMillian +1182
zaterdag 21 juli 2018 om 23:27
Hazard heeft daar mee leren spelen in de Premier League, krijgt 40 trappen per match terwijl de bal niet eens in de buurt is, en toch blijft hij recht staan. Neymar ligt al de wenen en te draaien op de grond na een schouderklopje of shirtje trek.
Vind ik leuk
zondag 22 juli 2018 om 00:55
Dat een speler als Van Persie de vergelijking durft maken met Hazard en Neymar , dat was toch een klasse of twee minder denk ik toch
Vind ik leuk
MrComment +2039
zondag 22 juli 2018 om 06:26
Omdat hij minder goed was mag hij geen vergelijking maken?
Vind ik leuk
Jozef +41025
zondag 22 juli 2018 om 13:40
Van Persie kreeg in een cruciale fase van zijn loopbaan waarin hij zich fantastisch door ontwikkelde een rotschop van Chielini in een oefenpot van Oranje tegen Italië. Hij is in aanloop van het WK 2010 lang geblesseerd geweest en is eigenlijk nooit meer op zijn oude niveau gekomen; wel op een aanvaardbaar niveau, niks meer en niks minder. Desondanks speelde hij wel een WK finale en werd het WK erna ongeslagen derde met Oranje...


Hij vergelijkt zich trouwens totaal niet als voetballer met genoemde twee, maar spreekt uit eigen ervaring begrip uit over wat die gasten te verduren krijgen. Vroeg of laat zullen ze het slachtoffer worden van ruw spel. Neymar was dat overigens al op het vorig WK. Alhoewel ik het een aanstellerig ventje vind kan hij wel goed voetballen en wordt hij 9 van de 10 keer onreglementair afgestopt. Soms geniepig, soms ruw. Wat mij betreft mag die VAR daar alleen voor gebruikt worden. Ook vermeende schwalbes of aanstellerij worden hiermee aangepakt.
Vind ik leuk
Smuuw +1083
zondag 22 juli 2018 om 23:12
VP bij Arsenal en eerste jaar man u was der losover. Goude momenten toen, wat heb ik daarvan genoten.
Vind ik leuk
Joesay +828
zondag 22 juli 2018 om 10:23
Ook al moet ik Hazard niet echt hebben (niet omdat hij slecht is maar omdat hij soms een beetje TE veel verliefd is op de bal) maar Hazard is idd pakken beter omdat hij wilt blijven gaan als deel van de ploeg en Neymar heeft pure arrogantie omdat hij zogezegd de beste is en dat word niet gewaardeerd op het veld
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws