Anderlecht wint van Rennes ondanks twee penaltymissers

21-07-2018 19:50
5

RSC Anderlecht heeft zaterdagnamiddag een oefenwedstrijd met 3-2 gewonnen tegen Rennes. Landry Dimata was de opvallendste speler met een doelpunt en een assist. Bovendien miste de aanvaller nog een penalty.

De wedstrijd kon moeilijk beter beginnen voor paars-wit. Na amper een kwartier spelen kon Milic een perfect hoekschop van Trebel tegen de netten knikken. Een paar minuten later kreeg de thuisploeg een uitgelezen kans om de score te verdubbelen, maar Dimata miste vanop de penaltystip.

De Belgische aanvaller kreeg op slag van rust nog een uitgelezen kans na een voorzet dan Cobbaut, maar hij miste opnieuw. Dat zette Dimata na de rust echter recht met een geweldige assist. Gerkens werkte zijn geweldige voorzet tegen de touwen. Nog geen twee minuten later kreeg Anderlecht opnieuw een penalty.

Deze keer mocht Trebel achter de bal gaan staan, maar ook de Fransman kon de elfmeter niet omzetten. Dat brak de thuisploeg bijna zuur op. Rennes kwam opniew in de wedstrijd via Zeffane (2-1), maar paars-wit kon rekenen op een sterke Dimata. De spits scoorde met een kopbal na een vrije trap van Trebel.

Dimata kreeg nog een uitstekende kans om de score uit te diepen, maar hij stuitte op de doelman. In de slotfase moest Anderlecht alsnog de 3-2 slikken via Tell, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Anderlecht sluit daardoor de voorbereiding af zonder nederlaag.