'Napoli laat Meunier links liggen en kiest voor rechtsachter uit Nederland'

'Napoli laat Meunier links liggen en kiest voor rechtsachter uit Nederland'

21-07-2018 18:33
5

Santiago Arias heeft met Napoli een akkoord bereikt over een vijfjarig contract, meldt Sky Sports-journalist Gianluca Di Marzio zaterdagmiddag. Ook een akkoord met PSV lijkt in de lucht te hangen.

Hoewel Arias nog slechts één seizoen vastligt in Eindhoven, lijkt de regerend landskampioen 11,5 miljoen volgens Di Marzio euro te kunnen incasseren voor Arias. De Colombiaanse rechtsback werd gevolgd door meerdere buitenlandse clubs, waaronder naar verluidt Valencia, maar lijkt zijn jawoord te hebben gegeven aan Napoli. De Italiaanse club werd ook gelinkt aan Rode Duivel Thomas Meunier, maar kiest uiteindelijk voor Arias.

RAI Sport meldde vrijdagavond dat de transfer op korte termijn al wereldkundig gemaakt zou kunnen worden, maar dat lijkt vooralsnog niet het geval te zijn. Napoli mag slechts twee spelers van buiten de EU onder contract hebben staan en zit met de Braziliaanse spits Vinicius Junior (deze zomer aangetrokken) en de Albanese rechtsback Elseid Hysaj al aan het maximum. Mogelijk moet Hysaj, in mei nog gelinkt aan Manchester United, plaatsmaken voor Arias.