'Goed nieuws voor Spurs: Schürrle vertrekt en maakt enorme Zaha-deal mogelijk'

'Goed nieuws voor Spurs: Schürrle vertrekt en maakt enorme Zaha-deal mogelijk'

21-07-2018 15:50
2

Borussia Dortmund gaat afscheid nemen van André Schürrle. Via de officiële kanalen meldt Dortmund dat de vleugelaanvaller vrijdag ontbrak in een oefenduel met Manchester City, omdat hij in onderhandeling is met een andere club. 

Om welke ploeg het gaat, liet de Bundesliga-grootmacht niet weten. Engelse media schrijven dat de 27-jarige Schürrle in gesprek is met een Premier League-club uit Londen. Het zou gaan om Crystal Palace.

Schürrle debuteerde in 2009 voor FSV Mainz 05 en kwam later uit voor Bayer Leverkusen, Chelsea, VfL Wolfsburg en - sinds 2016 - Dortmund. Michael Zorc, verantwoordelijk voor het technisch beleid bij de club, maakte eerder al bekend dat de 57-voudig international van Duitsland deze zomer mag vertrekken. Dortmund beschikt over een groot aantal vleugelaanvallers en Schürrle is weggezakt in de pikorde.

Zaha
Bij Crystal Palace zou Schürrle de opvolger kunnen worden van Wilfried Zaha. Hij staat op zijn beurt in de belangstelling van Tottenham Hotspur. Onder meer The Daily Mail schreef deze week dat Zaha naar een grote club wil verkassen en daarom weigert zijn contract te verlengen bij The Eagles. Palace verlangt minimaal 60 miljoen euro voor de 25-jarige aanvaller.