AC Milan kondigt grote overname aan: 'Belangrijk moment in de clubgeschiedenis'

AC Milan kondigt grote overname aan: 'Belangrijk moment in de clubgeschiedenis'

21-07-2018 15:19

AC Milan gaat een nieuw tijdperk tegemoet, zo hebben de Rossoneri zaterdagmiddag aangekondigd via de clubsite. De Chinese eigenaar Yonghong Li heeft de roemruchte club na één jaar alweer verkocht aan het Amerikaanse investeringsfonds Elliott.

Li kampte met financiële problemen, waardoor hij niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kon voldoen. Elliot kon hierdoor voor een relatief goedkoop bedrag instappen: de investeringsmaatschappij lijkt van plan om aanvankelijk vijftig miljoen euro aan de financieel geplaagde club over te maken. AC Milan werd onlangs nog uitgesloten van Europees voetbal vanwege het overtreden van de Financial Fair Play-regels, maar is inmiddels succesvol in beroep gegaan tegen die straf.

De machtsovername heeft ook gevolgen voor sportief directeur Marco Fassone, die aan de kant is gezet en vervangen door Paolo Scaroni. De nieuwe machthebbers van AC Milan willen de gevallen grootmacht terug naar de Europese top brengen. "Dit is een belangrijk moment in de geschiedenis van AC Milan", wordt Scaroni geciteerd door de clubsite. "We zijn allemaal dankbaar dat onze nieuwe eigenaar de oude gloriedagen van AC Milan wil doen herleven."