'Barcelona werkt aan verrassende deal en wil speler ophalen uit België'

'Barcelona werkt aan verrassende deal en wil speler ophalen uit België'

21-07-2018 13:17
7

FC Barcelona lijkt van plan om een verrassende transfer af te sluiten, meldt Mundo Deportivo zaterdag. De negentienjarige Senegalees Moussa Wagué verruilt het Belgische Eupen mogelijk voor de Spaanse landskampioen.

De Catalanen zijn volgens MD op zoek naar een nieuwe rechtsback, omdat ze Sergi Roberto komend seizoen op het middenveld willen laten spelen. Nélson Semedo zou in dat geval de eerste keus rechts achterin worden en Wagué moet dan als stand-in van de Portugees fungeren. De Senegalees kan echter ook als linksback spelen en zou dus ook als back-up voor Jordi Alba kunnen dienen. Lucas Digne vervulde die rol de afgelopen twee seizoenen, maar de Fransman lijkt op weg naar Everton.

Wagué kwam tijdens de winterstop van het seizoen 2016/2017 naar Eupen en wist zich met de Belgen twee keer op rij te handhaven in de Jupiler Pro League. De jonge back leverde met 43 officiële wedstrijden een aanzienlijke bijdrage. Tijdens het WK speelde Wagué mee tijdens alle drie de groepswedstrijden van Senegal: tegen Japan (2-2) wist hij zelfs tot scoren te komen.