'Transfer van Barcelona is nefast voor Anderlecht'

'Transfer van Barcelona is nefast voor Anderlecht'

26-07-2018 13:25
10

Het huiswerk van RSC Anderlecht lijkt nog niet af. Het is dan ook niet vreemd dat er momenteel heel wat spelers aan paars-wit worden gelinkt. De volgende in het rijtje is Naïm Sliti.

De Tunesiër staat momenteel op de loonlijst van FCO Dijon. De afgelopen weken was hij actief op het WK. De linksbuiten/aanvaller speelde onder meer 31 minuten tegen de Rode Duivels. Tegen Engeland en Panama mocht hij starten, maar moest hij vroeger naar de kant.

Volgens onder meer RMC heeft Anderlecht Sliti op de verlanglijst gezet, maar zoals dat zo vaak gaat worden ook meteen andere clubs aan de speler gelinkt. Een van die clubs is het Duitse Wolfsburg.

Sliti is geen goedkope jongen. Dijon zou maar liefst tien miljoen euro willen vangen voor de 25-jarige speler. Zelf betaalde het een jaar geleden amper twee miljoen om hem na een huurperiode vast over te nemen van LOSC Lille. Sliti heeft bij zijn huidige werkgever nog een contract tot medio 2022.

Update 24/07: Naast Anderlecht en Wolfsburg toont ook Bordeaux concrete interesse. De Franse middenmotor beschikt volgens het Duitse 90min over de beste papieren. Afwachten of zij de hoge transfersom, circa tien miljoen euro, op tafel leggen.

Update 26/07, 13.25: Bij Bordeaux is geld plots geen probleem meer. Het verkocht immers Malcom aan Barcelona voor een bedrag van 41 miljoen euro. Volgens Foot Mercato wil de Franse club een deel van dat geld investeren in Sliti.