'Kanté kan na miljoenentransfer alsnog Champions League in; overgang ver weg'

'Kanté kan na miljoenentransfer alsnog Champions League in; overgang ver weg'

21-07-2018 09:16
1

N'Golo Kanté staat in de belangstelling van Paris Saint-Germain. Een transfer naar Parijs is vooralsnog ver weg, omdat Chelsea een torenhoog bedrag vraagt en PSG onder een vergrootglas ligt bij de UEFA.

Dat meldt Le Parisien. Chelsea weet dat het met Kanté goud in handen heeft en is daarom niet van plan om zomaar mee te werken. Bovendien ligt de Fransman nog voor drie jaar vast in Londen. Toch wil PSG onderhandelen, maar dat verloopt vooralsnog dus stroef. Naar verluidt vraagt Chelsea een transferbedrag van 110 miljoen euro. PSG heeft concurrentie van twee andere grootmachten: FC Barcelona en Real Madrid.

Antero Henrique, de technisch directeur van PSG, heeft de onderhandelingen met de zaakwaarnemer van Kanté gestart. Het salaris lijkt geen struikelblok te vormen. In sportief opzicht zou een move naar PSG een verbetering zijn. Naast een verhoogd salaris kan Kanté in Parijs rekenen op Champions League-voetbal, daar waar Chelsea alleen maar Europa League speelt.

PSG zal voorzichtig te werk moeten gaan, want de club ligt onder een vergrootglas bij de UEFA vanwege de regels rond financial fair play. De Fransen kochten vorig seizoen Neymar voor 222 miljoen euro en Kylian Mbappé voor 180 miljoen euro. Voorzitter Nasser Al-Khelaifi wordt in de gaten gehouden door de UEFA. PSG moet eerst een grote naam verkopen om überhaupt kans te maken op Kanté.