Anderlecht speelt in extremis gelijk op Westerlo ondanks rode kaart

20-07-2018 21:26
5

Anderlecht kon in de oefenwedstrijd op het veld van Westerlo in de allerlaatste minuut een gelijkspel uit de brand slepen. Lange tijd keek paars-wit tegen een achterstand aan maar in het slot van de wedstrijd wist het alsnog gelijk te maken, 2-2 eindstand.

Bij paars-wit stond aankoop Zakaria Bakkali voor het eerst in de basis. Verder was het ook duidelijk dat coach Hein Vanhaezebrouck wilde experimenteren met zijn opstelling. De basiself was een mix tussen ervaring en jeugd. In doel kreeg Frank Boeckx zijn kans.

In de 26e minuut werd het eerste doelpunt van de wedstrijd gescoord. Jens Naessens zorgde voor de openingsgoal. In de tweede helft verdubbelde Lukas Van Eenoo de score vanaf de stip. Niet veel later bracht Dauda terug spanning de wedstrijd.

Maar een paar minuten later was het Hannes Delcroix die met een rode kaart van het veld moest. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd kon Anderlecht alsnog een gelijkspel uit de brand slepen. Dauda zorgde voor de late gelijkmaker.