Vanhaezebrouck staat voor moeilijke keuze door nieuwkomer: Hij maakte indruk

Vanhaezebrouck staat voor moeilijke keuze door nieuwkomer: "Hij maakte indruk"

20-07-2018 18:18
2

De eerste transfer van het nieuwe bestuur bij RSC Anderlecht was Yevheni Makarenko. De middenvelder maakte de overstap van KV Kortrijk en liet goede dingen zien tijdens de voorbereiding. Volgens Het Nieuwsblad staat Hein Vanhaezebrouck voor een moeilijke keuze.

"Makarenko is niet meteen het alternatief voor Trebel", schrijft de krant. "De Oekraïner maakte indruk tijdens de voorbereiding en lijkt meer in balans te liggen met Sven Kums. Als Hein speelt met Kums en Trebel, dan voetbalt hij eigenlijk met twee gelijkaardige types."

Volgens Het Nieuwsblad kan Kums weleens het kind van de rekening worden. "De grote Makarenko naast Trebel zorgt voor meer balans, maar kan Vanhaezebrouck raken aan Kums?", vervolgde de krant. "De trainer van paars-wit zei al dat we een andere Kums zullen zien."

"Een autoritaire patron die altijd vooroploopt, die voor meer diepgang zorgt en die zich meer profileert. Op het middenveld spreken we al niet meer van Dendoncker", besloot Het Nieuwsblad. De Rode Duivel aast dan ook nog altijd op een transfer naar een buitenlandse competitie.