'Matig WK zorgt voor impasse tussen Manchester City en veeleisende Sterling'

'Matig WK zorgt voor impasse tussen Manchester City en veeleisende Sterling'

20-07-2018 16:39
1

Raheem Sterling zou zomaar eens zijn laatste seizoen als speler van Manchester City tegemoet kunnen gaan, suggereert The Sun. Club en speler zijn al maandenlang met elkaar in onderhandeling over verlenging van het tot medio 2020 doorlopende contract, maar lijken niet dichterbij elkaar te komen.

Volgens de Britse boulevardkrant wil Sterling, net als Kevin de Bruyne en Sergio Agüero, tot de absolute grootverdieners van Manchester City behoren. De 23-jarige vleugelaanvaller zou in hebben gezet op een weeksalaris van ruim 279 duizend euro. De regerend Premier League-kampioen lijkt echter niet van plan om dit bedrag zomaar op tafel te leggen.

Sterling en zijn belangenbehartigers hoopten naar verluidt dat Manchester City overstag zou gaan na het WK: de club zou na een goed toernooi van Sterling eerder geneigd zijn om aan de financiële wensen van de buitenspeler te voldoen. De prestaties van Sterling in Rusland vielen echter tegen. Hoewel hij met Engeland de halve finale haalde, kon de aanvaller geen onuitwisbare indruk achterlaten.

Wanneer beide partijen elkaar komend seizoen niet weten te vinden, lijkt Manchester City genoodzaakt om Sterling in de zomer van 2019 te verkopen. De vleugelaanvaller zou een jaar later transfervrij kunnen vertrekken uit het Etihad Stadium.