Leko had graag gewerkt met succescoach van Club Brugge: Chapeau daarvoor

Leko had graag gewerkt met succescoach van Club Brugge: "Chapeau daarvoor"

Gepubliceerd: vrijdag 20 juli 2018 om 14:00vr 20-07-2018 om 14:00

Ivan Leko heeft een glansrijk seizoen achter de rug met Club Brugge. De jonge trainer werd meteen kampioen. Hij kreeg al heel wat lof voor zijn manier van coachen. Volgens Leko zelf dankzij zijn ex-coaches.

Zo noemt de Kroaat onder andere Tomislav Ivic en Juande Ramos als voorbeelden voor hem. Als het van hem zelf afhing, had hij graag nog van één andere coach geleerd. "Weet je onder wie ik ook graag had getraind? Onder Trond Sollied", zegt hij in Het Nieuwsblad.

"Die was net weg bij Club Brugge toen ik daar kwam. Maar ik vind dat je bij alle ploegen die hij heeft getraind - Club Brugge, AA Gent, Olympiakos… - al na vijf minuten zijn signatuur kon zien. Chapeau daarvoor."

"Zonder zich ook maar iets aan te passen aan de tegenstander. Ik denk hetzelfde: bij een topclub moet je altijd uitgaan van je eigen sterkte", aldus de Kroatische trainer van Club.

Plaats een reactie

Zetterberg +11782
vrijdag 20 juli 2018 om 14:05
Trond zou nog wat ploegen kunnen bijleren: wanneer er een center komt, moeten er steeds minimum 2 aanvallers in strafschopgebied staan! Als je ziet hoe vaak er 1 spits staat en 3 verdedigers! Gert Verheyen heeft veel van de Noor geleerd, hij citeert hem bij regelmaat!
Vind ik leuk
vrijdag 20 juli 2018 om 15:13
Ja trond was en is nog steeds een unicum, mooi mens en prachtige trainer
Vind ik leuk
zaterdag 21 juli 2018 om 08:54
Ik zou Sollied eigenlijk graag in de schaduw zien werken, een beetje als raadgever. Het gevoel dat hij dat ook deed bij het Gent van Hein. Of misschien als hoofd van de scouting, samen met Timmy: de Haesaert van Club. Dacht dat die ook Vertonghen, Vermaelen en co naar Ajax haalde.
[Reactie gewijzigd op zaterdag 21 juli 2018 om 09:07]
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws