KNAP! Rode Duivels krijgen bijzonder aandeel in toespraak van Koning Filip

KNAP! Rode Duivels krijgen bijzonder aandeel in toespraak van Koning Filip

20-07-2018 13:32
8

Naar aanleiding van de nationale feestdag op 21 juli heeft Koning Filip een toespraak gegeven. Daarin kregen de Rode Duivels een grote rol na hun mooie derde plaats op het WK.

"Met hun geweldige prestatie tijdens de Wereldbeker Voetbal hebben de Rode Duivels het hele land begeesterd. Met hen, en allemaal samen, hebben wij onvergetelijke ogenblikken beleefd", zegt de Koning.

"Dit is één van die momenten in het leven van een land, waarbij het onderliggende gevoel van trots en het gevoel erbij te horen naar boven komen. Maar ook: ons nationale elftal heeft prachtig gestalte gegeven aan onze wapenspreuk: Eendracht maakt macht. Samen staan we sterk, in onze verscheidenheid, wanneer we onze talenten bundelen en een gemeenschappelijk ideaal nastreven", aldus Koning Filip.

"Natuurlijk is er het resultaat op zich. Maar wat het uitzonderlijke parcours van ons elftal ook zo mooi maakt, is de manier waarop. Met hun faire spel, met respect voor de tegenstander – en de wijze waarop iedere speler zijn talent ten dienste heeft gesteld van eenzelfde doel: de eer van ons land", aldus een fiere Koning.