'Transferitis houdt serieus huis in Jan Breydelstadion'

'Transferitis houdt serieus huis in Jan Breydelstadion'

20-07-2018 08:45
2

Landskampioen Club Brugge en bekerwinnaar Standard strijden zondag om de Supercup. Club zal mede door transferitis niet op volle oorlogssterkte aantreden.

In het geval van Anthony Limbombe is het heel logisch dat hij met het oog op een naderende transfer niet meer in actie komt voor Blauw-Zwart. Limbombe heeft namelijk al een persoonlijk akkoord met een club uit de Premier League. Dat Abdoulay Diaby last heeft van transferkoorts is veel opvallender. Diaby gaf na de titel aan dat hij de stap naar een buitenlandse topcompetitie wil zetten, maar een transfer lijkt nog niet direct aanstaande. Er is naar verluidt een aanbieding uit Spanje, maar van een deal is geen sprake.

Desondanks is Diaby al niet meer met zijn gedachten bij Club. ''Hij speelde weinig tijdens de voorbereiding. Dat wil iets zeggen'', haalde Leko donderdag zijn schouders op tijdens de persbabbel. Ondanks dat een spoedig vertrek in de lucht hangt, zal Wesley Moraes wel van de partij zijn. 

Naast Limbombe en Diaby ontbreken ook Brandon Mechele en Marverlous Nakamba. Het tweetal kampt met blessures aan respectievelijk de buikspieren en knie, zo deelde Leko al mee. Emmanuel Dennis liep in de oefenmatch tegen KV Mechelen (0-0) een kwetsuur op en is daardoor een vraagteken. Al leek nieuwkomer Arnaud Danjumo sowieso op basis van de generale repetitie meer kans te maken op een basiplaats