Update: 'Gentenaar vertrekt naar nieuwe club om medische testen af te leggen'

Update: 'Gentenaar vertrekt naar nieuwe club om medische testen af te leggen'

20-07-2018 17:40
11

De kans dat KAA Gent Peter Olayinka deze zomer toch nog gaat verkopen, wordt groter met de dag. Dat weet Het Nieuwsblad te melden.

Olayinka flirt al weken met Slavia Praag. Nigeriaan en de Tsjechische club hebben al een tijdje een persoonlijk akkoord, maar tussen Gent en Slavia Praag bleef een deal uit. Die zou er nu dan toch gaan komen.

Slavia Praag legde in het verleden al twee concrete aanbiedingen voor Olayinka op tafel. De eerste keer bood het drie miljoen euro. De tweede keer was het zelfs bereid om vijf miljoen euro voor de 22-jarige Nigeriaan de betalen.

Nu is ­Jiri Müller in België. Hij komt voor Slavia Praag weer onderhandelen met Gent. Een deal wordt vandaag of morgen verwacht. Vorig seizoen verhuurde KAA Gent Olayinka aan Zulte Waregem.

Update 17.40 uur: De transfer van Peter Olayinka lijkt in kannen en kruiken. Nadat de onderhandelingen met Slavia Praag eerder afsprongen, is enkele weken later toch een akkoord in de maak. De Nigeriaan vertrekt volgens Het Nieuwsblad vanavond richting Tsjechië om er morgen zijn medische testen af te leggen.