'Ajax biedt 10 miljoen op Braziliaan, maar moet 50 miljoen betalen'

'Ajax biedt 10 miljoen op Braziliaan, maar moet 50 miljoen betalen'

19-07-2018 22:14
4

Volgens het Braziliaanse Globoesporte heeft Ajax zich bij Corinthians gemeld voor Pedrinho. Pedrinho is een twintigjarige Braziliaanse middenvelder die van zijn werkgever niet voor het door Ajax geboden bedrag weg mag.

Corinthians was niet bereid om te onderhandelen met Ajax over Pedrinho, naar verluidt omdat het geboden bedrag simpelweg te laag was. Directeur spelersbeleid Marc Overmars bood tien miljoen euro, daar waar Corinthians aast op een bedrag van rond de vijftig miljoen euro.

Ajax hoopte via de invloedrijke zaakwaarnemer Giuliano Bertolucci, die de belangen van Pedrinho behartigt, binnen te komen bij Corinthians. Het contact met de Braziliaanse club is dan ook via Bertolucci gelegd. De spelersagent was ook verantwoordelijk voor de transfer van David Neres naar Ajax. Het heeft vooralsnog geen verschil gemaakt voor Overmars.

Pedrinho heeft bij Corinthians nog een contract tot 2020, waardoor hij niet voor een schijntje op te pikken is. De middenvelder maakte vorig seizoen promotie naar het eerste elftal, maar is volgens Globoesporte nog geen basisspeler. Hij heeft inmiddels wel al 47 wedstrijden voor Corinthians achter zijn naam staan, waarin hij drie doelpunten maakte.