Kompany tot 2020? Het zou mij verwonderen mocht hij stoppen bij de Rode Duivels

Kompany tot 2020? "Het zou mij verwonderen mocht hij stoppen bij de Rode Duivels"

19-07-2018 20:35
2

Na het WK krijgen de Rode Duivels mogelijk een make-over. Zo bestaat de kans dat enkele spelers van de 'gouden generatie' afscheid nemen van de nationale ploeg. Vincent Kompany zou daar één van kunnen zijn. Al komt het mogelijk niet zo ver.

Albert Martens, voormalig jeugdtrainer van Kompany bij RSCA, gelooft niet dat Kompany er al mee zal stoppen. "Het zou mij echt verwonderen mocht hij stoppen", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

"Hoor je het hem al zeggen: het is mooi geweest, ik stop ermee. Wat is stoppen op een hoogtepunt? In 2020 kan België beter doen dan een halve finale. Vincent zal tegen dan 34 jaar zijn. Op die leeftijd wil je het misschien rustiger aan doen, maar dat is niet oud voor een verdediger", klinkt het.

Volgens hem is er ook niet meteen een opvolger voor Kompany. "Nee, volgens mij gaat hij door tot het volgende EK. Hij verzorgt zich goed en zijn snelheid is nog niet afgebot. De rest kan hij compenseren met zijn positiespel. Niemand is onvervangbaar, maar het zal moeilijk zijn om een opvolger voor Vincent te vinden."