Van Holsbeeck voorspelt grote carrière: Hij moet nu twee jaar stabiliteit vinden

Van Holsbeeck voorspelt grote carrière: "Hij moet nu twee jaar stabiliteit vinden"

18-07-2018 23:49
6

Adnan Januzaj heeft zich tijdens het WK in Rusland nog eens laten zien aan het Belgische publiek. De linkspoot was een beetje uit beeld verdwenen, maar volgens Herman Van Holsbeeck gaat hij nog een grote carrière uitbouwen.

De ex-manager van Anderlecht liet Januzaj destijds met veel spijt vertrekken bij paars-wit. "Het is nooit leuk om een speler te laten gaan voor je er sportief profijt hebt uitgehaald", vertelde Van Holsbeeck aan Sport/Voetbalmagazine. "Papa Januzaj wist al heel vroeg dat zijn zoon niet in België zou blijven en hij heeft ons dat ook duidelijk gezegd."

"De mogelijkheden lagen voor hem dan ook voor het grijpen. Wat kan je dan als bestuur doen? Ik blijf bij mijn standpunt: hij heeft de kwaliteiten en het potentieel om ooit voor een club uit de Europese top te spelen. Hij is wel een laatbloeier. Het zal nog een tijdje duren voor hij de verwachtingen helemaal zal inlossen, maar hij komt er wel."

Van Holsbeeck denkt, net als bij Charly Musonda Junior, dat Januzaj te snel vertrokken is bij Anderlecht. "Hij werd wellicht iets te snel naar de top geduwd. Hij nam een verschroeiende start bij Manchester United, kende daarna een terugval en krabbelt nu stilaan terug. Hij moet nu gedurende twee jaar stabiliteit vinden in zijn carrière", besloot Van Holsbeeck.

Lees ook: Van Holsbeeck haalt uit naar ex-speler Anderlecht: "Kijk waar hij nu staat"