Overzicht oefenmatchen: Standard en Gent winnen, Club en STVV niet

18-07-2018 20:51

Woensdag speelden enkele eersteklassers een oefenwedstrijd met het oog op komend seizoen. Een overzicht van de gespeelde matchen.

Dijon – Charleroi 2-2
Charleroi nam het op tegen het Franse Dijon FCO. In de eerste helft viel er weinig te beleven en kwamen er dan ook geen goals. Die vielen pas in de tweede helft. Charleroi kwam op voorsprong via Ali Gholizadeth.

Dijon kon via Jules Keita terugprikken. Lang kon Dijon niet genieten van het gelijkspel, want tien minuten voor tijd zorgde Chris Bedia voor de 1-2. Enkele minuten voor affluiten werd het 2-2 na het tweede doelpunt van Keita.

Gent – PEC Zwolle 1-0
Lees het verslag hier.

Club Brugge – KV Mechelen 0-0

STVV – Olympiakos 1-1

De thuisploeg kwam al bijzonder snel op voorsprong. Na vijf minuten voetballen stond het al 1-0 na een doelpunt van Nazon Duckens. De Truienaren leken – ondanks enkele kansen voor Olympiakos – ook lange tijd op weg naar de overwinning.

Drie minuten voor tijd liep het dan toch fout af. Miguel Guerrero zorgde net voor affluiten voor het 1-1 gelijkspel.

AFC Tubize – Standard 0-1
De beste kansen waren voor Standard, het eerste doelpunt ook. Vijf minuten voor de pauze opende Duje Cop op aangeven van Junior Edmilson de score voor Standard.

Ook na de pauze waren de betere kansen voor de Rouches. Het bleef echter 0-1.