Pijnlijke anekdotes voor KVK: 'Spelers moesten hun eigen ijsbad maken'

Pijnlijke anekdotes voor KVK: 'Spelers moesten hun eigen ijsbad maken'

18-07-2018 18:01
1

Terwijl KAA Gent een nieuw oefencomplex heeft en ploegen zoals Club Brugge ook al volop zitten te bouwen aan een nieuw complex, loopt het niet bij elke ploeg in de JPL even goed. Zo is er KV Kortrijk bijvoorbeeld.

Sport/Voetbalmagazine deelt enkele opvallende anekdotes over de club mee. Zo geeft het dagblad aan dat het niet altijd even makkelijk is om bij KVK in optimale omstandigheden te werken.

'Gertjan De Mets en Brecht Capon kochten ooit zelf twee halve tonnen en Tupperwareboxen voor de vriezer om na zware trainingsarbeid toch een ijsbad te kunnen nemen', is één van de anekdotes bij KVK.

Een ietwat ouder verhaal, maar ook nog zeer recent waren de werkomstandigheden niet meteen geweldig. 'Afgelopen winter nog zat het personeel op het secretariaat in de gammele containerkantoren van het uitgeleefde Guldensporenstadion soms met een dikke jas aan om zich warm te kunnen houden.'

'De club is eigendom van de steenrijke Maleisiër Vincent Tan, maar daar is niets van te merken', besluit Sport/Voetbalmagazine nog.