Sterke Gentenaren kennen weinig moeite met Eredivisionist PEC Zwolle

18-07-2018 17:17

KAA Gent werkte woensdag nog een oefenwedstrijd af tegen PEC Zwolle. Het werd uiteindelijk een simpele overwinning voor de Buffalo's: 1-0.

Na een lange studieronde was het KAA Gent dat voor het eerste gevaar kon zorgen. Een knappe afstandpoging van Mostafa ging rakelings naast. PEC Zwolle van zijn kant verweerde zich met een grote dubbele kans, maar Colin Coosemans wist zijn doel schoon te houden.

Gent bleef echter het overwicht houden en kon daar ook uit puren. Tien minuten voor rust bediende Giorgi Chakvetadze ploegmaat Yuya Kubo. Die was er als de kippen bij om er 1-0 van te maken.

Ook na de pauze had Gent de meeste en beste kansen, onder andere door Kubo en Yaremchuk. Een doelpunt viel er echter niet meer. Het bleef 1-0 voor de Buffalo's.

AA Gent: Coosemans, Foket, Plastun, Rosted, Asare, Esiti, (60’ Andrijasevic), Chakvetadze, Mostafa (77’ Raskin), Olayinka, Kubo (81’ Sylla) en Yaremchuk