Het Nieuwsblad doet een voorspelling: 'Zij gaan dit seizoen degraderen'

Het Nieuwsblad doet een voorspelling: 'Zij gaan dit seizoen degraderen'

18-07-2018 13:30
7

Het Nieuwsblad maakt zoals ieder jaar een voorspelling voor de Jupiler Pro League. Het begint traditioneel met de club die het als laatste ziet eindigen. Deze keer is dat Eupen.

Eupen lijkt dit seizoen het zwakke broertje te worden, tenminste volgens Het Nieuwsblad. 'Net zoals de voorbije twee jaar start Eupen dit seizoen aan de competitie als één van de voornaamste degradatiekandidaten. De Panda's ontsnapten vorig seizoen al op een miraculeuze wijze aan de laatste plaats - herinner u de spectaculaire comeback in het slotkwartier tegen Moeskroen - en lijken op het eerste gezicht niet versterkt uit het tussenseizoen te komen', luidt het harde verdict.

Moeskroen zou het niet veel beter doen: zij zouden net vijftiende eindigen. 'Er moet een flinke kwaliteitsinjectie komen om een enigszins rustig seizoen te kunnen ambiëren. Dat komt doordat een pak offensieve spelers die vorig seizoen voor een meerwaarde zorgden slechts gehuurd werden en niet terugkeren: Dorin Rotariu, Taiwo Awoniyi, Omar Govea en Jonathan Bolingi.'