'Barça-bestuur heeft er goed oog in, Rode Duivel wordt snel voorgesteld'

'Barça-bestuur heeft er goed oog in, Rode Duivel wordt snel voorgesteld'

25-07-2018 21:32
11

Diario Gol pakt uit met een opvallend nieuwtje: Lionel Messi zou namelijk een Rode Duivel naar FC Barcelona willen begeleiden. Het gaat niet om Thibaut Courtois of Eden Hazard, maar wel om Thomas Meunier.

Volgens die Spaanse bron heeft Messi een gesprek gehad met Eric Abidal, de ex-speler die nu aan de kost komt als technisch directeur van de Catalanen. In dat gesprek heeft hij verteld dat hij heel graag Meunier zou willen als nieuwe ploegmaat. Zijn uitstekende prestaties van het afgelopen WK hebben daar waarschijnlijk veel mee te maken.

Of Barcelona hem echt kan krijgen is echter twijfelachtig. Meunier heeft nog een contract voor twee seizoenen lopen bij PSG. Daar stond hij vorig seizoen in de schaduw van concurrent Dani Alves, maar die is inmiddels wel 35 jaar. Onder nieuwe trainer Thomas Tuchel gaat hij misschien wel meer kansen krijgen.

UPDATE 25/07 21u32: Het wordt steeds waarschijnlijker dat Meunier naar Barça trekt. Don Balon meldt dat het bestuur van de Catalanen de rechtsachter er graag bij wil hebben. De rechtsachter zou binnen de komende dagen zelfs al voorgesteld kunnen worden.